torsdag den 22. marts 2012

Ramsløgspesto

Foråret er her, og med den følger en forjættende hvidløgsduft fra Riis Skov: Ramsløgene er her! 

Jeg plukkede en god håndfuld med hjem i går..


Dét er da forår!

Man kan finde mange anvendelser af planten rundt om på nettet, men her følger opskriften på en utroligt simpel pesto.

Ingredienser:
  • 1 god håndfuld ramsløg (blade)
  • 1 spsk solsikkekerner
  • Lidt salt
  • Citronsaft
  • Vand
  • Olivenolie

Skyld bladene og klip dem i lidt mindre stykker.
Kom dem i blenderen sammen med solsikkekerner, lidt vand, olie og citronsaft, alt efter hvor flydende og fed, du vil havde den.



Blend og smag til med salt. Jeg skal advare om, at den har en meget kraftig smag af hvidløg, så det er en pesto, man med fordel kan blande i andre ting, eller i hvert fald bruge i mindre doser! ;)


Her er et par forslag til, hvad man fx kunne bruge den til:


Kom en god skefuld i din yndlings-bolledej og spis bollerne med ost eller til suppe..


...Eller dryp den oven på en pizza eller som her på en tærte (se opskriften her)

Jeg forestiller mig også, at den ville være lækker at bruge som dressing i en kartoffelsalat, evt. rørt med lidt creme fraiche.

Ja, vær selv kreativ! 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar