onsdag den 25. april 2012

Marinerede bønner og bulgur med aubergine og spinat

Hvis du har flere forskellige - eller bare én - slags bønner liggende, som du ikke rigtig får brugt, kan du prøve at marinere dem som i opskriften her. De marinerede bønner kan både spises for sig eller vendt i fx en (pasta)salat.

Jeg havde selv nogle hvide bønner og nogle kidneybønner, som blev sat i blød i en stor gryde natten over. Man kan lige så godt koge en stor portion, når man endelig skal til det, for de kogte bønner - i hel eller pureret form - kan sagtens fryses ned og tages op efter behov. 




Efter at have stået i blød i ca. 12 timer koges bønnerne ca. 45 minutter i letsaltet vand og med lidt laubærblade.
Evt. dårlige/gamle bønner, der flyder ovenpå, sorteres fra.


Men de kogte bønner køler lidt af piskes marinaden sammen:
  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • Lidt vand
  • Presset hvidløg
  • Salt, peber og timian.
Smag dig frem. Marinaden må gerne være koncentreret, for bønnerne smager ikke af så meget i sig selv.



Marinaden vendes i den portion bønner, man skal bruge, og sættes på køl nogle timer for at trække. 
Resten af bønnerne kan som sagt fryses ned til senere brug, eller bare gemmes på køl til en anden ret. 


Som tilbehør kan du servere en frisk salat som denne:


Sprød iceberg med æble- og gulerodstern, tahindressing (tahin, citronsaft, vand, salt) og ristede solsikkekerner.

Og desuden denne bulgurret:


Ingredienser til 2 prs.:
  • 1 dl bulgur + 2 dl vand
  • En kvart bouillonterning
  • ca. 8-10 kugler frossen helbladet spinat
  • 1 aubergine
  • Citronsaft, salt, paprika

Kog bulgur med bouillon og spinat:



Skær auberginen i kvarte skiver og steg dem på panden.
Hvis du har prøvet at stege auberginer, ved du også, hvor meget olie de kan suge. Et godt trick er at have et glas stående, som du løbende spæder til med, en smule af gangen. Så brænder auberginerne ikke på, og du undgår "oliesvampen". :) 


De færdige auberginer og spinatbulguren vendes forsigtigt sammen og smages til med salt, citronsaft og paprika.

Og så er der serveret! :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar