torsdag den 31. maj 2012

Cremet græskarkerne-spread


Vi danskere har efterhånden også fået smag for den amerikanske darling, peanutbutter. Denne græskarkerne-spread er en lidt anden variation og smager som en herlig blanding af tahin og peanutbutter. Den kan bruges som pålæg eller fortyndes og bruges som dip eller salat dressing. Eller du kan komme den i en tortillawrap med nogle sprøde grøntsager som her.
Resultatet ser sådan ud:


Du skal bruge:
  • ca. 2½ dl græskarkerner (evt. blandet med solsikkekerner som her) 
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Vand
  • Salt
  • Paprika


Start med at riste kernerne på en varm, tør pande til de begynder at dufte og få lidt farve. Lad dem køle lidt af, inden du kommer dem i blenderen/minihakkeren sammen med hvidløg og ca. 1 spsk olivenolie. 
Efter første blend får du en rasp-agtig masse som denne:


Tilsæt vand og olie (efter ønske) lidt ad gangen og blend, til spreaden har den ønskede konsistens. Smag til med paprika og salt og opbevar på køl i et glas eller en lufttæt beholder.

Jeg har en ide om, at man også kunne lave en sød/dessert-version, evt. bare med solsikkekerner (og uden hvidløg!), krydret med kanel og sødet med honning. Det kommer der måske et indlæg om senere! Au revoir! ;)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar