- 1/4 pk. gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk salt
- Mel til det passer
Gæren røres ud i vandet. Olie og salt piskes i. Rør så mel i, lidt ad gangen, til dejen bliver besværlig at røre i. Brug en dejskraber (gerne en lidt fast en) til at ælte og folde dejen i skålen, til den har taget form og vælt den så ud på et meldrysset bord. Ælt til dejen er glat og smidig, og stil den til side, mens du forbereder fyldet.
Fyld:
- 1 aubergine
- ½ pose (ca. 300 g) frossen helbladet spinat
- 2 fed hvidløg
- 1 lille løg
- Salt og muskat
- ½ ds. hakkede tomater
- Oregano
- Revet ost
Skær stilken af auberginen og kom den i hel stand i en gryde med kogende vand, til den bliver blød og rynket - ca. 10 min. Vend den undervejs, da den flyder ovenpå. (Det virker måske lidt sært at koge en aubergine, men det fungerer altså virkelig godt, idet den tager længere end pizzas bagetid om at blive mør i ovnen!)
Hak imens løg og hvidløg. Tag auberginen op, tøm gryden for vand og svits løg og hvidløg i lidt olie deri. Tilsæt spinat og smag til med muskat og salt.
Tænd ovnen på 225 grader. Ælt dejen let og rul den ud på størrelse med din bageplade (beklædt med bagepapir). Læg bunden herpå og fordel de hakkede tomater ligeligt. Drys med salt og oregano, og fordel først spinat og siden aubergine ovenpå.
Top med ost og bag ca. 15-20 minutter (afhængigt af, hvor stor din bageplade er. Jo mindre, jo tykkere bund, og des længere bagetid).
Top med ost og bag ca. 15-20 minutter (afhængigt af, hvor stor din bageplade er. Jo mindre, jo tykkere bund, og des længere bagetid).
Mmmmmmh... ;D
Ingen kommentarer:
Send en kommentar