tirsdag den 15. maj 2012

Kærnemælkskoldskål med havrecrunch

Nu står sommeren snart for døren, og det betyder, bl.a., koldskål! :)
Her følger en frisk og lækker opskrift på koldskål, som er noget billigere end den købte af slagsen - og så kan du selv smage den til, lige som du foretrækker den!

Koldskål til 2 personer:
  • Godt ½ liter kærnemælk
  • ½ tsk revet citronskal
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk flydende honning
Det hele piskes sammen i en røreskål. Smag til, om du evt. vil have den sødere, og sæt på køl 30 min.

Imens laves havrecrunchen:
  • 50 g havregryn
  • 30 g honning
  • evt. 1 håndfuld hakkede mandler
Smelt honningen på en varm pande og tilsæt havregryn, evt. nødder. Vend rundt så honningen fordeles jævnt og rist et par minutter.
Hæld så blandingen ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af. 


Fordel koldskålen i to skåle og drys med den afkølede crunch. Du kan evt. også servere med lidt friske bær! Bon appetit!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar