tirsdag den 15. maj 2012

Linsesalat med butternut squash

Her kommer endnu en opskrift med butternut squash. Denne gang drejer det sig om en simpel, men utroligt lækker varm salat med linser!
Jeg brugte belugalinser, som er lidt mere faste i konsistensen, men man ville også sagtens kunne bruge grønne linser.

Til 2 prs. skal du bruge:
  • ½ butternut squash
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg, presset
  • Rosmarin
  • Salt
  • 1 dl linser + 2 dl vand
  • 2 tomater
  • Evt. grønt drys
Skræl squashen med en stor kniv og skær den i tern af ca. 2 cm, Kom ternene i et ovnfast fad og vend med olivenolie og hvidløg. Drys (godt) med salt og rosmarin.
Sæt i ovnen og bag ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til squashen er mør. 

Kog imens linserne i letsaltet vand, ligeledes ca. 20 minutter, og skær tomaterne i tern.

Vend de kogte linser i fadet med bagte squash-tern og fordel tomaterne ovenpå. Drys evt. med lidt (tørret) persille, oregano eller timian og en smule salt.


Du kan servere med ris eller brød og en anden god salat som denne:


Rødbede, æble og gulerod i små tern, vendt med en dressing af fortyndet tahin, en smule citronsaft og salt, og drysset med sesamfrø.

Mums.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar