onsdag den 16. maj 2012

Kylling i honning-citrusmarinade med persille

Det er ikke mange kødretter, der passerer gennem mit køkken, men denne opskrift viste sig at være så overlegent lækker, at den fortjente en plads her på bloggen.

Ingredienser (2 personer):


  • 3 stykker kyllingebryst
  • ½ dl olivenolie
  • Saft og revet skal af ½ stor (øko)citron
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1½ spsk flydende honning
  • 1 håndfuld frisk, hakket persille
  • Salt og peber

Kyllingestykkerne skæres i tykke strimler og kommes i en plasticpose. Resten af ingredienserne røres sammen til en marinade og hældes ned til kyllingen. Sæt en klemme på, eller slå en knude på posen og læg den på køl 3-4 timer. (Mindre kan nok også gøre det).
Hæld så kylling og så meget marinade, du kan få med, i et (mindre) ildfast fad og hæld godt ½ dl vand i bunden for at få lidt ekstra sauce. Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Drys den færdige ret med frisk persille og server med ris.


Som tilbehør kan du lave denne simple melonrelish:


½ netmelon og ½ agurk i små tern, vendt med 2 tsk flydende honning, ½ spsk citronsaft og 2 tsk sød chilisauce.

En omgang ovnratatouille - her med aubergine, peberfrugt og gulerødder gør sig også godt til!


Velbekomme! :)
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar