Først brødene (ca. 12 hotdogbrød):
- ½ pakke gær
- 6 dl vand
- 1 god tsk honning
- 2 tsk groft salt
- 1½ dl grahamsmel
- 1½ dl havregryn
- 2 dl rugmel
- 4 dl hvedemel
- Drys (salt, krydderier, kerner etc.)
Rør gæren ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne, bortset fra drys, i nævnte rækkefølge. Dejen skal være fast, men stadig klistret (tilsæt evt. ekstra hvedemel hvis dejen er for tynd). Lad den hæve tildækket ½ times tid.
Sæt den så i aflange klatter med en våd ske på en bageplade med bagepapir. Du kan evt. lave 6 hotdogbrød og et stort skærebrød, som jeg selv gjorde. Pensl med vand og drys med din favorit topping. Jeg dryssede lidt salt, rosmarin og paprika på.
Sæt den så i aflange klatter med en våd ske på en bageplade med bagepapir. Du kan evt. lave 6 hotdogbrød og et stort skærebrød, som jeg selv gjorde. Pensl med vand og drys med din favorit topping. Jeg dryssede lidt salt, rosmarin og paprika på.
Bag ved 200 grader i ca. 20-25 minutter (et evt. skærebrød skal have ca. 45 minutter). Sæt brødene til afkøling på en rist.
Hjemmelavet agurkesalat (Opskrift fra Jacobsen):
- 1 agurk
- 1 dl af hver: honning, eddike og vand (jeg brugte hvidvinseddike i stedet for de to sidste)
- lidt salt og peber
Agurken skæres i tynde skiver og kommes i en skål. Honning og eddike (og vand) smeltes sammen ved lav varme i en gryde (Eddiken fordamper ved for høj varme!) og hældes over agurkerne sammen med et drys salt og peber.
I den oprindelige opskrift står der, at de skal stå natten over på køl, men jeg lavede dem her måske 1½ time inden spisetid, og de var sådan set fine allerede da.
Der bliver en god portion, så der er til andre lejligheder.
I den oprindelige opskrift står der, at de skal stå natten over på køl, men jeg lavede dem her måske 1½ time inden spisetid, og de var sådan set fine allerede da.
Der bliver en god portion, så der er til andre lejligheder.
Jeg lavede desuden i går desuden en æbleløg-kompot (tyvstjålet herfra), som også gør sig godt i hotdogs:
- 1 stort æble
- 1 stort løg
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
Æble og løg skæres i mindre stykker og kommes i minihakkeren/blenderen og blendes nogenlunde fint. Olie og citronsaft piskes sammen og smages til med salt og peber. Kom æble-løgblandingen i et ovnfad og rør dressingen i. Bages en halv time ved 175 grader.
Og så er det hottertid! - Kærestens hotdog:
Og min:
Velbekomme! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar