lørdag den 30. juni 2012

Sprød sommerkålssalat med ærtecreme og ristet rugbrød

Om sommeren må det gerne være nemt og simpelt - som denne opskrift: En sprød, syrlig-sød salat akkompagneret af en fyldig creme og ristet rugbrød.



Sprød sommerkålssalat (3-4 prs.):
  • 4 store blade spidskål
  • 4 gulerødder
  • 2 æbler
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ spsk honning
  • evt. en håndfuld ristede mandler eller hasselnødder
Snit kålbladene fint og skær gulerødder og æbler i små tern.
Vend salaten sammen med citronsaft og honning i en skål.
Drys evt. med nødder.


Ærtecreme:
  • ½ pose frosne ærter, optøede
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 1 spsk tahin
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
Blend alle ingredienser til en glat, grøn creme og juster evt. salt/syrlighed med citronsaft og salt.



Rist et par skiver rugbrød til hver person og server!








Ingen kommentarer:

Send en kommentar