onsdag den 22. august 2012

Gulerodsdeller med farverig bulgursalat

Når man får gæster til spisning er det rart med mad, der ikke kræver al for meget arbejde og opmærksomhed lige inden servering. 
I aftes havde jeg et par veninder på besøg og serverede disse lækre gulerodsdeller (opskriftsinspiration fundet her)!



Fordelen ved dem er, at 'farsen' kan forberedes timer i forvejen (opskriften lyder på "mindst 1 time"), så de blot skal steges ved spisetid.
Dertil serverede jeg en optøet portion hummus rørt op med en smule yoghurt samt en lækker, kold bulgursalat, der ligeledes kunne forberedes, inden gæsterne kom. 


Farverig bulgursalat til 4 personer:
  • 4 dl bulgur
  • 6 dl letsaltet vand
  • 1 squash
  • 2 snackpebre
  • 1 stort syrligsødt æble
  • 2 modne tomater
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • salt
  • Oregano eller frisk persille eller basilikum
Tænd ovnen på 200 grader og skær squashen i halve/kvarte skiver og snackpebre i strimler. Fordel dem på en bageplade og vend med en smule olie og salt. Bag ca. 20 minutter.
Kog imens bulguren i vandet i 10 minutter. Vend sammen med den bagte squash og snackpeber i en skål og lad det køle helt af i køleskabet.
Skær æble og tomat i tern og vend dem i bulguren sammen med citronsaft og olie. Smag til med salt og evt. krydderurter.


Lækre gulerodsdeller med sesamfrø til 4 personer:
  • ca. 8 gode gulerødder
  • 1½ løg (eller to mindre)
  • 4 fed hvidløg
  • 5 spsk mel
  • ca. 1½ dl havregryn
  • 1 tsk timian + spidskommen + salt
  • 5 spsk sesamfrø
Riv gulerødderne, halvdelen groft og halvdelen fint, og ligeledes løg og hvidløg. Rør mel, krydderier og sesamfrø i og til sidst havregryn. Afhold din fra at tilsætte væske til farsen, da saltet trækker væde ud af grøntsagerne, mens farsen hviler på køl en time. Er den for våd tilsættes flere gryn.
Form til æggestørrelses kugler med en ske og læg dem på en pande med olivenolie. Mas så dellerne flade og steg på almindelig vis ved jævn varme ca. 4 minutter på hver side.

Velbekomme! :)







Ingen kommentarer:

Send en kommentar