fredag den 24. august 2012

Blomkålssuppe med karry og hjemmelavede croutoner

Det er ikke så tit, vi har franskbrød i huset, og når man kun er to, kan det godt knibe med at få det spist, inden det bliver tørt og kedeligt. - Det er der imidlertid råd for! Man kan lave de skønneste, lækreste hjemmelavede croutoner af sine brødrester og opbevare dem i en lufttæt beholder til brug i salater eller som topping på en suppe som denne blomkålssuppe med karry:


Croutonerne laves således:
Skær dine brødrester (du kan sagtens blande flere slags - også rugbrød) i skiver og derefter i tern - større eller mindre som du nu foretrækker det. (Men nok ikke større end ca. 2,5 cm, hvis de skal blive ordentligt sprøde...)
Fordel så brødternene på en bageplade og vend dem med lidt olivenolie (der behøves i virkeligheden ikke vældig meget - men det smager jo godt! ;) ), et drys salt og evt. krydderier som oregano og paprika.
Bag så ternene ca. 10-15 minutter ved 200 grader, eller til de er gyldne og sprøde.
Lad dem køle helt af, inden de gemmes i en lufttætbeholder.





Blomkålssuppe med karry (3-4 personer):
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk karry, spidskommen og koriander
  • 1,25 l vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 blomkål
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1½ spsk hvidvinseddike eller citronsaft
  • 1 tsk honning
  • 1½ dl juice
  • salt og peber
  • Evt. en klat cremefraiche til servering
Hak løg og hvidløg og svits dem i olie i en stor gryde. Tilsæt krydderierne og svits dem kortvarigt, inden du tilsætter vand og bouillon.
Skær blomkål i mindre stykker og kom dem i gryden - men gem et par håndfulde til servering.
Kog til blomkålen er mør, ca. 8-10 minutter, og blend suppen glat med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt tomatpuré, honning, juice og vineddike, og smag til med salt og peber. 
Server med croutoner, de rå blomkålsstykker og evt. en klat cremefraiche på toppen.

Bon appetit! :)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar