søndag den 26. august 2012

Indisk linsegryde med naanbrød og bananraita

Uhm! Her til aften improviserede jeg lidt i det indiske køkken, og det kom der en herligt krydret sammenkogt ret og nogle lækre pandebrød ud af. Til at rense smagsløgene mellem de krydrede mundfulde, spiste vi en simpel raita med banan.


Indisk linsegryde til 2 prs.:
  • 1 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 3 tsk spidskommen og garam masala
  • 2 tsk karry og koriander
  • 1 tsk ingefær 
  • ½ tsk kardemomme
  • 2-3 gulerødder
  • ca. 5 store spidskålsblade
  • 1 stor tomat 
  • ½ liter vand
  • 1 dl røde linser
  • ½ bouillon terning
  • 2 spsk ketchup
  • salt
Hak løg og hvidløg og svits i olie i en stor gryde. Skær gulerødderne i tern og snit kålbladene og svits dem med. Skær tomaten i tern og tilsæt den sammen med krydderier. Svits kortvarigt og tilsæt vand, linser og bouillon. Læg låg på gryden og lad det simre ca. 15 minutter. Tilsæt ketchup og smag til med salt.



Ca. 7 naanbrød:

  • 2 dl yoghurt
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk bagepulver
  • Mel til det passer (du kan bruge forskellige slags - jeg blandede selv 1 dl grahamsmel i)
Rør yoghurt, vand, salt og bagepulver sammen. Tilsæt mel lidt af gangen til du har en blød, men fast dej.
Del dejen i klumper på størrelse med et lille æble og form til kugle. Mas kuglen flad mod en melbestrøet bordplade. Træk og tryk til du når ca. håndboldstørrelse, eller tykkelsen er ca. 1 cm. Der må godt være lidt buler.
Bag/steg brødene enkeltvis (eller to hvis de kan være der) på en varm pande i en smule olivenolie et par minutter på hver side. Pas på panden ikke bliver alt for varm.
Læg de færdige brød på en rist, mens du bager resten.




Hertil fik vi altså som sagt en bananraita som modspil til den krydrede linsegryde. En raita er el slags salsa lavet af grøntsager eller frugt i tern og vendt med lidt yoghurt og løg/hvidløg. 

Bananraita:
  • 1 stor banan
  • godt ½ dl yoghurt
  • ½ tsk spidskommen
  • 1/4 løg
Skær bananen i tern og hak løget meget fint. Vend sammen med de øvrige ingredienser i en lille skål og lad raitaen trække 15 minutter på køl.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar