Her har jeg blandet rødbeder, pastinak og gulerødder med appelsiner for et flot farveindtryk og fint spil mellem sød og syrligt, sprødt og saftigt. Velbekomme! :)
Sprød rodfrugtsalat med appelsin og balsamico (4 personer):
- 4 små appelsiner
- 4 små gulerødder
- 3 små rødbeder
- 1 pastinak
- 1 spsk æblecidereddike (hvis du bruger en sødere eddike, kan du udlade rørsukker)
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamicoglace (eller 2 spsk balsamico)
- 1 tsk rørsukker
- 1 knsp. salt
Skræl appelsinerne, del dem i halve og skær dem i skiver på tværs af bådene. Skær rodfrugterne i julienne (tændstikker) ved at dele dem i ca. 5 cm stykker, skære dem i skiver på den lange led og derefter i tændstikker, også på den lange led - eller brug et mandolinjern, hvis du har et.
Vend appelsin, gulerødder og pastinak sammen i en salatskål. Pisk eddike, olie, balsamico, salt og rørsukker sammen i et glas og hæld dressingen over salaten. Vend til sidst forsigtigt rødbede i for at forhindre at det hele bliver farvet pink! ;)
Vend appelsin, gulerødder og pastinak sammen i en salatskål. Pisk eddike, olie, balsamico, salt og rørsukker sammen i et glas og hæld dressingen over salaten. Vend til sidst forsigtigt rødbede i for at forhindre at det hele bliver farvet pink! ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar