onsdag den 27. februar 2013

Sprød rodfrugtsalat med appelsin og balsamico

Råkost kan godt være en lidt kedelig og slatten fornøjelse, men hvis man gør sig selv den tjeneste at bruge lidt ekstra tid på udskæringen kan man få sig en både flot, sprød og lækker salat!
Her har jeg blandet rødbeder, pastinak og gulerødder med appelsiner for et flot farveindtryk og fint spil mellem sød og syrligt, sprødt og saftigt. Velbekomme! :)




Sprød rodfrugtsalat med appelsin og balsamico (4 personer):

  • 4 små appelsiner
  • 4 små gulerødder
  • 3 små rødbeder
  • 1 pastinak 
  • 1 spsk æblecidereddike (hvis du bruger en sødere eddike, kan du udlade rørsukker)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoglace (eller 2 spsk balsamico)
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 knsp. salt
Skræl appelsinerne, del dem i halve og skær dem i skiver på tværs af bådene. Skær rodfrugterne i julienne (tændstikker) ved at dele dem i ca. 5 cm stykker, skære dem i skiver på den lange led og derefter i tændstikker, også på den lange led - eller brug et mandolinjern, hvis du har et.
Vend appelsin, gulerødder og pastinak sammen i en salatskål. Pisk eddike, olie, balsamico, salt og rørsukker sammen i et glas og hæld dressingen over salaten. Vend til sidst forsigtigt rødbede i for at forhindre at det hele bliver farvet pink! ;)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar