lørdag den 30. marts 2013

Aromatisk karrysuppe med pulled chicken og kokosmælk

Den anden dag postede jeg (her) første ombæring af mit projekt med at stege en hel kylling selv. Jeg besluttede efter at have plukket kyllingen for kød at koge bouillon på skroget, således at både denne og det sidste kød kunne indgå i en herlig suppe. Resultatet blev en fantastisk fyldig og smagfuld karrysuppe, som I finder opskriften på nedenfor!



Aromatisk karrysuppe med pulled chicken og kokosmælk (3 personer):

Jeg fulgte nogenlunde opskriften her.
  • 1 løg
  • 500 g butternut squash
  • 3 store fed hvidløg
  • 1-1½ spsk god karry
  • 1½ tsk stødt ingefær (eller 1 spsk frisk, fintrevet)
  • ½ spsk timian
  • 5 dl hønsebouillon (se opskrift nederst i indlægget) eller 5 dl vand + 3/4 hønsebouillonterning
  • 3/4 stor dåse tomatpuré
  • 1 stor dåse kokosmælk light
  • 300 g pulled chicken eller kyllingerester
  • 1½ spsk æblecidereddike eller citronsaft
  • 1/2 broccoli
  • salt og peber
Skær løget i kvarte ringe og svits dem i olie. Skræl butternut squashen og skær den i tern af ca. 2x2 cm. Svits dem med et par minutter og tilsæt hakket hvidløg og krydderier. Svits kortvarigt og tilsæt bouillon og tomatpuré. Lad det koge 5-8 minutters tid eller til butternut squashen er næsten mør. Rør så kokosmælk, kylling og eddike i og varm igennem. Del broccolien i små buketter og kom dem i suppe få minutter før servering. Smag til med salt og peber og juster syrligheden hvis nødvendigt.



Hjemmelavet hønsebouillon (ca. 1½ liter):
  • Skroget fra en hel kylling
  • Vand
  • Salt
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 5 laurbærblade
Kog skroget i en stor gryde og hæld vand i, til det lige dækker. Skær løget i tynde både og gulerødderne i skiver og kom dem ned til kyllingen sammen med et par tsk salt og laurbærblade. Bring det i kog og lad det simre en times tid eller mere. Hæld det hele gennem et dørslag ned i en passende beholder (fx en lille gryde) og smid 'fyldet' ud. Brug bouillonen på almindelig vis i suppe og frys evt. rester i en lufttæt beholder. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar