torsdag den 28. marts 2013

Påskebrunch

Skærtorsdag var vi samlet hele familien hos mine forældre, så min mor og jeg gik i køkkenet om morgenen for at gøre klar til den lækreste påskebrunch, som kun blev bedre af det dejlige solskinsvejr! :) Menuen lød i korte vendinger:
  • Græsk yoghurt med hjemmelavet müsli og blommesirup
  • Bananpandekager med mørk nutella
  • To slags bruschetta
  • Nybagte boller med ost og tilbehør
  • Juice og friskbrygget kaffe
Nedenfor finder I billeder, forklaringer/opskrifter og links! :)

Vi startede som sagt med en lækker cremet græsk yoghurt, der var toppet med en hjemmelavet müsli samt en sirup fremstillet ved at indkoge saften fra nogle råsyltede blommer. Müslien bestod af tørristede havre- og ruggryn, mandler, valnødder, kokosmel og solsikkekerner samt tørrede abrikoser og tranebær/kirsebær, rosiner og et godt skud kanel. Alt sammen anrettet i fine cocktailglas med et par skiver appelsin.
Herefter sendte vi et fad med de dejlige bananpandekager uden mel rundt, som jeg postede opskriften på for nylig her. Pandekagerne fik selskab af en cremet mørk nutella, mine forældre havde stående, men peanutbutter havde også været en lækker ledsager! ;)Så blev det tid til to forskellige slags bruschetta/crostini, som begge blev lavet på tynde skiver ciabattabrød, der blev ristet kortvarigt i ovnen.Den ene slags blev smurt med oliventapanade og toppet med rød peberfrugt, tomat, friskkværnet peber og basilikum.Den anden slags blev penslet med lidt rapsolie og toppet med skiver af blå druer og smuldret gedefriskost. Lidt frisk rosmarin på toppen ville heller ikke have gjort skade. :)Festmåltidet blev rundet af med mors hjemmebagte boller og et herligt fad med ost (gouda, rødkit og mere gedefriskost), druer, peberfrugt og appelsin!
Det var glade og mætte folk, der gik fra det påskebord, kan I nok forestille jer. :)

- I skal da heller ikke snydes for et glimt af året produktion af hjemmelavede påskeæg (lagt i en tom chokoladeæske): De mørke er fyldt med marcipan rørt med hindbærmarmelade og en smule citronsaft. De hvide er fyld med marcipan rørt med lakridspulver, citronsaft og -skal og drysset med kakao. UHM!
Tilbage er vist kun at ønske alle glædelig påske!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar