fredag den 12. april 2013

Røget laks med ærtecreme og kartoffeltærte

Med foråret kommer farverne tilbage - også på spisebordet! :) Her får I en dejlig ret med smukke, lyserøde røgede lakseruller, spiregrøn ærtecreme og en gylden, glutenfri kartoffeltærte (eller tortilla) lavet bare på bagte kartoffelskiver. Velbekomme :)



Røget laks med ærtecreme og kartoffeltærte (2 personer):

  • 5-6 skiver røget laks
  • 4 dl frosne fine ærter, optøet
  • 3 spsk hytteost eller græsk yoghurt
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 6-8 kartofler
  • Olivenolie til pensling
  • Rosmarin
Tænd ovnen på 200 grader. Smør et tærtefad med olie. Skær kartoflerne i så tynde skiver som muligt og læg dem overlappende i et rundt mønster i flere lag, til du har brugt alle skiverne. Drys med en smule salt og peber mellem lagene. Pensl til sidst med olivenolie og drys med rosmarin. Bag kartoffeltærten ca. 30 minutter.


Blend imens ærterne til en glat creme og rør hytteost/yoghurt i. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kom ærtecremen i en fin skål og anret med lakseskiverne (rullet sammen) på en tallerken.




Server med en frisk salat. Fx denne kiwisalsa lavet af 3 stængler bladselleri, et stort æble og en stor kiwi i tern, vendt med 1 spsk citronsaft og 2 tsk honning. 

Glædeligt forår! :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar