mandag den 3. juni 2013

Ungarsk gullash med fuldkornsris

Når jeg endelig spiser regulært oksekød, synes jeg noget af det allerlækreste er en gryderet, som for eksempel denne simple gullash, der har fået lov at simre en stund og blive fyldig i smagen. Velbekomme! :)



Ungarsk gullash med fuldkornsris (3 personer):

  • 1 stort løg
  • 300 g oksetern/gullash
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 squash
  • 3 store gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 tsk paprika, spidskommen og oregano
  • 1 spsk sød chilisauce
  • salt og peber
  • Jævning: 1 spsk majsstivelse + 1 spks vand 
  • ca. 3 dl fuldkornsris
  • evt. lidt persille til servering
Hak løget og svits det i olivenolie. Tilsæt okseternene og brun dem let. Skær bladselleri i skiver, hak hvidløget og kom det i gryden. Tilsæt hakkede tomater (skyl dåsen efter med lidt vand) og krydderier, læg låg på gryden og lad det simre ca. 45 minutter. Sæt risene over efter 30 minutter og skær gulerødder i skiver og squash i tern. Kom grøntsagerne, chilisauce og jævning i gullashen efter de første 30 minutters simretid og kog yderligere 15 minutter. Smag til med salt og peber og server med fuldkornsrisene og evt. lidt frisk persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar