tirsdag den 4. juni 2013

Fragilité med lakridsswirl og rabarberkompot

Denne dessert ser ret imponerende ud; Sprøde fragilitébunde med mandler og lakridsswirls i lag med en syrlig rabarberkompot. Men det er i virkeligheden en nem og ikke så tidskrævende himmerigsmundfuld - prøv den! ;-)Fragilité med lakridsswirl og rabarberkompot (4 prs.):

Fragilité:
  • 2 æggehvider
  • 100 g flormelis
  • 50 g mandler
  • 1 spsk lakridspulver (jeg bruger Karlsen)
Hak mandlerne fint, tænd ovnen på 175 grader og beklæd en bageplade med bagepapir. Tegn den ønskede form og størrelse for fragiliteen på undersiden af papiret. Jeg brugte en stor tekop (ca. 12 cm Ø) som form 4 gange, men egentlig vil jeg anbefale at lave 8 små forme, så hver person får sin egen anretning, da fragilitéen er svær at skære pænt ud.
Pisk æggehviderne let og drys halvdelen af flormelisen i under piskning. Pisk i 5 minutter til en sej marengs og kom resten af flormelisen i. Tag 2 spsk marengs fra og rør dem med lakridspulver. Vend mandlerne i resten af marengsen og og fordel den på de optegnede 'forme' på bagepapiret. Fordel lakridsmarengsen i små klatter ovenpå og træk dem lidt ud i 
mandelmarengsen med en gaffel. Bag fragilitébundene ca. 25 minutter og lad dem køle helt af på en bagerist på bagepapiret.Rabarberkompot:
  • 450 g rabarber (klargjort vægt)
  • 1 spsk vanillesukker
  • 4 spsk sukker
  • 2 blade husblas
Fjern enderne af rabarberstilkene og skær dem i stykker af 1-2 cm. Kom dem i en gryde med en lille smule vand i bunden samt vanille og sukker. Kog til en kompot under jævnlig omrøring ca. 10 minutter og læg imens husblasen i blød i koldt vand. Tag kompotten af varmen og dup den opblødte husblas tør med et viskestykke. Rør den ud i lidt af kompotten og rør dette i resten at kompotten. Lad kompotten køle af og kom den i en lufttæt beholder på køl indtil servering. 

Ved servering løsnes fragilitéen forsigtigt fra bagepapiret med en kniv. Rabarberkompotten fordeles på halvdelen af fragilitébundene og resten af bundene lægges ovenpå. Der kan evt. toppes med lidt hvide chokoladespåner og/eller friske mynteblade.

Velbekomme :)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar