tirsdag den 20. maj 2014

Citronkylling med rosmarin og hvidløg

Der findes nærmest ikke noget så nemt og alligevel imponerende som en ovnstegt kylling. Denne er særligt smuk med skiver af citron, som foruden et pift til smagen giver et dejlig saftighed til kødet! Velbekomme :)





Citronkylling med rosmarin og hvidløg (4-5 personer):
  • 1 hel kylling (ca. 1400 g)
  • 1 stor økocitron eller to små
  • 3 fed hvidløg
  • salt
  • 1,5 tsk rosmarin
  • 1 kg gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • ca. 1,5 spsk olivenolie
  • 1 rødløg
  • 0,5 spsk flydende honning
Skræl gulerødderne og skær dem og peberfrugter i lange stave. Skræl rødløget og skær det i 4 både. Kom grøntsagerne i en bradepande, vend dem men olivenolien og drys med salt. Gør plads i midten af bradepanden til kyllingen og gnid den med groft salt indvendig og udvendig. Hak hvidløg groft og skær citronen i tynde skær. Fyld kyllingen med begge dele, borset fra et par citronskiver, som lægges på bryststykket. Dryp honningen over hele kyllingen, drys med rosmarin og bag lavt i ovnen 1 time ved 200 grader. 
Server med ovnkartofler og en frisk yoghurtdressing med sennep. 

1 kommentar: