fredag den 25. juli 2014

Broccolisalat med jordbær og salt/peber-ristede valnødder

Jordbærsæsonen synger på sidste vers, så her kommer en lækker, simpel salat med det eftertragtede bær, broccoli og en håndfuldlækre valnødder, der er ristet på panden med honning, salt og peber. Velbekomme! :)



Broccolisalat med jordbær og salt/peberristede valnødder:
  • 1 broccoli
  • 250 g jordbær
  • 1 stor håndfuld valnødder
  • 1 god tsk honning
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk dijonsennep
Bræk valnødderne i mindre stykker og tørrist dem på en varm pande til de dufter. Tilsæt honning og vend godt rundt inden du hæld dem ud på et stykke mad/bagepapir i ét lag, helst adskilt enkeltvis. Drys straks med salt og peber og lad dem køle af.
Skær imens broccolien i mundrette stykker og kom dem i en skål. Overhæld med kogende vand og et drys salt og lad det stå et par minutter. Hæld vandet fra og skyld evt. efter med koldt vand for hurtigere afkøling. Pisk olie, citronsaft og sennep til en dressing og vend den med broccolien. Pil jordbærrene og skær dem i kvarte eller halve efter størrelse. Anret i et fad med broccolien og top med valnødderne.




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar