søndag den 27. juli 2014

Lowcarb jordbærtærte med valnødder og lakrids

For lidt tid siden havde jeg stor succes med at bage en lowcarb mini-jordbærtærte, og forleden fik jeg lyst til at bage en ny. Min kæreste er i mellemtiden vendt hjem fra USA, så denne gang blev det en stor af slagsen og desuden med et par twist i form af valnødder i bunden og lakrids i cremen. Velbekomme! :)



Lowcarb jordbærtærte med valnødder og lakrids (4 personer):
  • 3 spsk sesamfrø, kværnet i blender eller kaffekværn
  • 3 spsk skyr
  • 1 banan
  • 1 æg
  • 2 spsk husk
  • 1 håndfuld valnødder, grofthakkede 
  • 0,5 spsk af dit foretrukne sødemiddel
  • 1,5 tsk bagepulver
---
  • 300 g skyr
  • 1 spsk lakridspulver
  • 0,5 spsk af dit foretrukne sødemiddel
  • ca. 200 g jordbær
  • evt. lakridspulver/granulat til pynt
Blend bananen helt glat og rør den sammen med skyr og æg. Rør sesammel, husk, søder og bagepulver i og vend så valnødderne i. Lad dejen stå et par minutter og trække og hæld den så ud på en bageplade med bagepapir. Bred den ud i en cirkel på størrelse med en lille fodbold og bag ved 200 grader i ca. 18 minutter. Løft bunden af bagepladen i bagepapiret og læg den til afkøling på en rist. 
Imens røres skyr, lakridspulver og sødemiddel sammen til en creme, og jordbærrene pilles og skæres i halve. Smør cremen på den afkølede  bund og læg jordbærrene i et fint mønster ovenpå. Drys evt. med lidt ekstra lakrids på toppen og opbevar tærten på køl til servering.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar