fredag den 11. juli 2014

Kokostærte med skovbærtop og mørk og hvid chokolade

Min kæreste og jeg var i Schweiz for at besøge en veninde og som tak for, at vi måtte bo hos hende, lavede vi en afskedsmiddag til hende. Der måtte naturligvis en værdig dessert til, og den blev til denne svampede kokosbund, der blev toppet med en mørk chokoladecreme, masser af bær og et fint (solidt!) mønster af hvid chokolade. Behøver jeg sige, at den vakte lykke? ;)



Ja, beklager billedkvaliteten - jeg desværre kun min smartphone med på turen..

Kokostærte med skovbærtop og mørk og hvid chokolade (6-8 personer):
  • 3 store æg
  • 2,5 dl sukker + 2 spsk
  • 3 dl kokosmel, evt. ekstra til pynt
  • 1 dl hvedemel (kan evt erstattes af mandelmel for glutenfri version)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk smagsneutral olie, fx solsikke
---
  • 350 g blandede bær (jeg brugte frosne)
  • 1 spsk majsstivelse
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk smør eller olie (jeg kom til at bruge et blandingsprodukt, der indeholdt vand, med en stivnende chokolade til følge - men det gik an!)
  • 1 nip salt
  • 100 g hvid chokolade
Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt salt og olie og derefter kokosmel og mel. Hæld dejen i en smurt tærteform og bag bunden ca. 20 minutter ved 200 grader. Tilbered imen chokoladecremen: smelt den mørkechokolade ei et vandbad og rør smør, salt og 1 spsk sukker i. Bland majsstivelse og den anden spsk sukker og vend det forsigtigt med bærrene. Smør den bagte kokosbund med chokoladecremen (det gør ikke noget, hvis det ikke bliver helt jævnt) og kom bærrene ovenpå. Bag kagen yderligere 10 minutter og smelt imens den hvide chokolade. Dryp den i et fint mønster over den færdige kage og drys evt. med lidt ekstra kokos. Lad kagen stå på køl ind til servering og server med en kugle vanilleis!



1 kommentar:

  1. Nøj, den ser bare sommerlig og alt for lækker ud.

    - Anne

    SvarSlet