Foccacia med rosmarin og fedefeta:
- 1/4 pakke gær
- 2 dl yoghurt
- 1 dl lunket vand
- 0,5 spsk salt
- 0,5 spsk honning
- 2 dl durummel
- ca. 2,5 dl sigtemel
- 1,5-2 spsk olivenolie
- rosmarin
- 1 tomat
- 50 g gedefeta (fås i arabiske delikatessebutikker)
Rør gæren ud i vand og yoghurt. Tilsæt salt og honning og rør durummelet i. Tilsæt sigtemel lidt ad gangen til dejen kan samles. Den skal være samlet med stadig lidt klistret. Du behøver ikke vende den ud på bordet. I stedet kan du bruge en dejskraber til at folde den ind over sig selv som en slags æltning, til den er glat og ensartet. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet en times tid og bred den så ud på en bageplade med bagepapir, idet du trykker den ud med fingrene i ca. 25 cm diameter. Overfladen må gerne være lidt ujævn. Dryp olivenolien over og drys med rosmarin. Skær fetaen i tynd flager og tomaten i tynde både og fordel dem ovenpå. Bag brødet ca. 20-25 minutter ved 200 grader. Lad det køle let af og skær det i passende firkanter ved servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar