søndag den 17. august 2014

Hotdogs i lowcarb grøntsagsbrød med æble-fennikelkompot

Hotter holder. Sådan er det vist bare. ;) 
For snart en rum tid siden spottede jeg nogle umådeligt lækkert udseende lowcarb hotdogbrød på bloggen Smag på maden, og vi blev på ingen måde skuffede ved afprøvelse forleden! De smager dejligt og er endda så faste, at man kan holde sin hotter i hånden. Toppingen blev, foruden de obligatoriske (ikke så lowcarb) ketchup, sennep og remoulade, både ristede løg og syltede rødløg. Hertil serverede jeg en kompot lavet på æble, fennikel og lidt timian. Velbekomme! :)



Hotdogs i lowcarb grøntsagsbrød:

6 grøntsagsbrød:

  • 1 porre
  • ca. 300 g spidskål
  • 2 medium gulerødder
  • 3 æg
  • 2,5 spsk husk
  • 2 spsk hørfrø
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk yoghurt
Skær grøntsagerne i mindre stykker og kør dem i blenderen (evt. af et par omgange) til de er helt finthakkede. Rør så salt, æg og yoghurt i og herefter hørfrø og husk. Lad det stå og trække en 5 minutters tid og sæt så dejen i 6 flade  klatter på en bageplade med bagepapir (min ovn er ret lille så jeg kunne kun have 4 ad gangen), og sørg for at trykke dem lidt sammen - især i kanterne. Bag dem ca. 25-30 minutter ved 200 grader.


Fyld:
  • 6 gode pølser
  • syltede rødløg (opskrift findes her)
  • ketchup
  • remoulade
  • stærk sennep
  • ristede løg

Æble-fennikelkompot:
  • 2 æbler
  • 1 stor fennikel
  • 1 tsk timian
  • salt
  •  spsk æblecidereddike
  • evt. lidt honning eller anden søder
Skær æblerne i helt tynde både og fennikel i helt tynde skiver. Svits på panden i en smule olie med et drys salt og timian. Hæld en smule vand i bunden af panden og lad det simre under jævnlig omrøring til grøntsagerne er møre. Vend eddiken i og smag om der skal lidt sødt til for at balancere smagen. 









Ingen kommentarer:

Send en kommentar