mandag den 18. august 2014

Yoghurt-cheesecake med blåbær og lowcarb kokosbund

Her kommer endnu et lidt lettere spin over den klassiske cheesecake. Denne gang lavet på almindelig yoghurt og toppet med friske bær. Bunden er lavet på kokosrasp og -fibre, ristede kerner og frø med banan som søder og bindemiddel. Resultatet var delikat og forfriskende! Velbekomme :)




Yoghurt-cheesecake med blåbær og kokosbund:
  • 1 medium banan
  • 25 g kerner/frø (jeg brugte sesam og solsikke), tørristet på en varm pande
  • 1 dl kokosrasp
  • 2,5 spsk smeltet kokosolie (andre olier kan nok også bruges)
  • 1/4 tsk salt
  • 2 spsk kokosfibre
  • 1 tsk vanillesukker (vanillepulver + lidt sødning for strikt lowcarb version)
---
  • 350 g yoghurt naturel
  • 2 store æg
  • 1 spsk vanillesukker 
  • 2 spsk (citron)honning
  • 200 g blåbær (jeg brugte friske)
  • 1 spsk majsstivelse

Purér bananen med en stavblender. Rør den smeltede kokosolie, salt og vanillesukker i og derefter kokosrasp og ristede kerner/frø. Rør tilsidst kokosfibrene i og kom dejen i et smurt ovnfast fad (jeg brugte et aflangt ca. 15x25 cm, men en springform vil sikkert også være passende). Bunden forbages 10 minutter ved 200 grader.
Imens piskes yoghurten sammen med æggene. Tilsæt vanillesukker og honning og rør majsstivelsen ud i en skefuld af yoghurtblandingen, inden den røres i det øvrige. Yoghurtmassen hældes på den forbagte bund. Så skrues ned på 175 graden og kagen bages ca. 35-40 minutter eller til midten virker stivnet, hvis man ryster lidt på formen (den må stadig gerne blævre). Lad kagen køle helt af og dæk den så med film og sæt den i køleskabet så den kan sætte sig, mindst et par timer, men den kan sagtens tåle at stå natten over. Serveres kold.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar