Hyben-æblekage med kokoscrumble (ca. 8 prs.):
Fyld:
- 500 g udkernede hyben
- 3 medium æbler
- 2 spsk rørsukker
- 1 spsk revet frisk ingefær
Kom alle ingredienser i en gryde med en anelse vand i bunden og kog ved svag varme i ca. 30 minutter til en tyk kompot.
Låg:
- 1 æg
- 125 g blødt smør
- 125 rørsukker
- 100 g kokosrasp
- fintrevet skal af 1 øko-citron
- 60 g mel
- 2 tsk vanillesukker
- 0,5 tsk bagepulver
Pisk smør og sukker sammen og pisk ægget og citronskal i. Rør kokosrasp i og herefter mel, vanillesukker og bagepulver.
Kom hybenkompotten i et tærtefad og fordel kokoscrumblen ovenpå.
Bag ca. 20 minutter ved 180 grader, eller til låget er gyldent.
Lækkert at bruge hyben i kage, jeg plejer altid at lave æble/hyben kompot - men en crumble og så med kokos, det lyder bare endnu bedre.
SvarSlet- Anne