mandag den 4. august 2014

Lowcarb butternut squash-pizza med kylling og hummusdressing

Jeg har anskaffet mig en æske med det såkaldte Pofiber, et fiberprodukt lavet på kartofler, efter at have læst om det hos bl.a. Madbanditten. Denne smukke pizza lavet på butternut squash blev således første forsøg udi pofiberens verden. Bunden blev fast og skærevenlig - men dog ikke sprød, som jeg havde håbet. Ikke desto mindre var resultatet dog utroligt lækkert, så jeg er tilfreds! :)




Lowcarb butternut squash-pizza med kylling og hummusdressing (2-3 prs.):
  • 500 g butternut squash (vægt uden skræl)
  • 2 æg
  • 50 g cheddar 
  • 2 spsk fromage frais el.lign.
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 3-4 spsk pofiber (alternativt 3 spsk HUSK)
  • 150 g kyllingefilet
  • 1 tsk (røget)paprika
  • 200 g spinat (jeg brugte løsfrossen)
  • Hummus rørt op med lidt yoghurt til en flydende dressing
Skræl butternutsquashen og skær den i store tern. Kog dem møre i en smule vand og damp dem tørre. Purér med en stavblender og rør æg, ost, fromage frais, salt og rosmarin i. Rør pofiber i og lad det stå og trække en fem minutters tid. Bred massen ud i pizzastørrelse på en bageplade med bagepapir og forbag bunden 15 minutters tid. 
Skær imens kyllingen i mindre stykker og brun dem i en gryde med lidt salt og paprika. Tag dem op og sauter spinaten. Fordel kylling og spinat på den forbagte pizzabund og bag yderligere 5 minutter. Top med hummusdressing og server med en grøn salat. Velbekomme!

PS. Pizzaen er også glimrende kold dagen efter!







Ingen kommentarer:

Send en kommentar