lørdag den 2. august 2014

Sund krydret pæretærte med havre-kokosbund

Inden jeg tog på ferie havde jeg en hel bakke pærer, som jeg valgte at skære i både og fryse ned. De blev kogt med et ordentligt skud ingefær og kardemomme og bagt på denne sunde havre-kokosbund uden sukker og fedtstof og serveret til morgenmad. Og eftermiddagskaffe. Og dessert. ;) Velbekomme!



Sund krydret pæretærte med havre-kokosbund (6 prs.):
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl kokosrasp
  • 2 store bananer
  • 2 spsk fromage frais el.lign.
  • 1,5 spsk kanel
  • 3 tsk ingefær
  • 1 nip salt
---
  • ca. 5-6 små pærer (fx conference)
  • 2 tsk honning
  • 1,5 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk ingefær
  • 1 tsk kardemomme
Fjern kernehusene fra pærerne og skær dem i store både. Giv dem et hurtigt opkog med honning, eddike og krydderier.
Blend bananerne og rør dem med fromage frais. Tilsæt krydderier og salt og vend derefter havregryn og kokos i. Kom massen i en smurt tærteform med en ske og tryk den godt sammen til en jævn bund. Fordel pærerne i et fint mønster og hæld gerne den saft der måtte være ved dem over kagen også. Bag ca. 20 min. ved 200 grader og server lun eller kold med en klat fromage frais eller lignende. 




1 kommentar:

  1. Årh, det ser pragtfuldt ud! Elsker crumble/tærter.

    - Anne

    SvarSlet