Dampede rødspættefileter med speltkerner og smørstegt fennikel og spidskål (2 personer):
- 250 g friske rødspættefileter uden skind
- 1 spsk æblecidereddike
- 3 laurbærblade
- 1 fennikel på størrelse med en knyttet (dame)hånd
- smør til stegning
- ca. 250 g spidskål
- godt 1,5 dl speltkerner (tørt mål)
- evt. 0,5 bouillonterning
- salt
- frisk dild til pynt
Kog speltkernerne i rigeligt vand sammen med bouillon eller salt, ca. 20 minutter. Skær fennikelen i papirtynde skiver og spidskålen i strimler. Rist begge dele på panden i en god klat smør til de er møre, men stadig har en smule bid. Smag til med salt.
Kom en smule vand i bunden af en lille gryde (du kan bruge den samme som til speltkernerne) sammen med eddike og laurbærblade og et drys salt og bring det i kog. Rul fiskefileter sammen til små ruller (du kan evt. lige dele fileterne i to på langs, hvis de er store) og læg dem forsigtigt ned i gryden. Læg låg over og lad dem dampe 5 minutters tid, eller til de er færdige. Anret fennikel-kålblanding med fiskerullerne og speltkernerne og pynt med lidt friske dildkviste. Server evt. med en sur-sør chutney eller salsa.
MUMS, hvor ser det lækkert ud! :-) Kh Cathrine // www.cathrineyoga.dk
SvarSlet