onsdag den 3. september 2014

Kold agurkesuppe med yoghurt, dild og sennepsolie

Der er mange som laver sig de såkaldte greenies, altså smoothies lavet oervejende på grøntsager i stedet for frugt, og egentlig kunne man vel også kalde sådan en kold grøntsagssuppe for en slags greenie. Forleden lavede jeg en gazpacho på solmodne tomater og her er det altså en agurkesuppe toppet med en lækker sennepsolie, der er på menuen. Velbekomme!


Kold agurkesuppe med yoghurt, dild og sennepsolie (1 gavmild portion):
  • 3/4 agurk
  • et kvart medium rødløg
  • 1 dl yoghurt 
  • 2 spsk cremefraiche
  • 0,5 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • 1 + 1 tsk dijonsennep 
  • 0,5 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • ca. 1,5 spsk let hakket frisk dild
  • 2-3 tsk olivenolie
Skær agurk og løg i lidt mindre stykker og blend til en glat suppe med yoghurt og cremefraiche. Smag til med eddike, honning, 1 tsk sennep og salt og peber. Rør friskhakket dild i suppen og top med olivenolie pisket med den anden tsk sennep og lidt ekstra dildkviste.



2 kommentarer:

  1. This looks so yummy! A great recipe for how hot it's been here lately

    SvarSlet
    Svar
    1. Absolutely! :-) And nice for evenings, when you don't want to spend hours in the kitchen ;-)

      Slet