Krydrede bagte efterårsgrøntsager med kalkun:
- 750 g jordskokker
- et halvt stor hokkaido-græskar
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 stor fennikel
- 0,5 spsk spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 0,5 tsk muskat
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 tsk kanel
- 2 tsk rosmarin
- salt
---
- 400 g kalkunbryst/strimler
- saft af en halv lime
- 1 tsk stødt ingefær
- 2 tsk spidskommen
- 1/4 tsk muskat
- 2 gode tske honning
- salt
Skrub jordskokkerne og fjern mærker og 'øjne'. Skær dem i grove stykker. Flæk græskarret og fjern kernerne. Skær græskarret i store tern og fennikelen i tynde både. Vend de tre grøntsager med olivenolie, et godt drys salt og krydderier i en bradepande og bag ca. 30 minutter ved 200 grader, eller til jordskokkerne er møre.
Steg imens kalkunstrimlerne, evt. i en wokgryde og tilsæt krydderier. Dryp limesaft over og smelt honningen i bunden af gryden ved god varme så det karamelliserer og hænger ved kødet. Smag til med salt og server med de ovnbagte grøntsager.
Uhm sikke en skøn ret :-)
SvarSletJeg vil spørge om noget vigtigt. Det er jo i aften der kører den store indsamling til Knæk Cancer. I går samlede "Vild med dans" tæt ved 30 millioner sammen.
I Blogland har vi lavet vores egen indsamling, "Danske Bloggers indsamling til Knæk Cancer" - Hvor Bloggere og Læsere sammen gør en forskel :-) Vores indsamling kører til den 14.nov.-14
Jeg har alvorlig kræft og kender flere som har, samt de som desværre ikke overlevede. Hver dag dør 42 danskere af kræft. Vi kan være med til at sætte en stopper herfor.
Vil I være med??
Det er enkelt, ved dette link:http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/10/knk-cancer-danmark-rundt-nu.html
Eller tryk på mit navn og vælg bloggen: "En verden af kunst"
Eller tast www.mariahoffbeck.blogspot.com
Sammen er vi stærke. Jeg håber at høre fra dig om du vil lave et tilsvarende indlæg til din blog :-)
Mange hilsner fra Maria Hoffbeck og Tina som hjælper.