lørdag den 11. oktober 2014

Spicy tundeller med guacemole

Disse tundeller er hurtige og nemme at tilberede og er det også en studentervenlig måde at få en dåse tun til at strække lidt længere. Smagen er kraftfuld og lidt anderledes end de ting man normalt sætter tun i selskab med, men absolut ikke ringere! Velbekomme :) 


Spicy tundeller med guacemole (6-8 stk.):
Opskriften er adopteret herfra
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 (rød)løg
  • 1 dåse tun
  • 1 lille æg
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk kokosfibre (alternativt bare mel)
---
  • 2 små modne avocadoer
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk yoghurt/skyr/cremefraiche
  • et nip salt
Riv hvidløgene fint og løget groft. Rør begge dele grundigt sammen med tun, æg, tomatpuré og krydderier. Rør tilsidst kokosfibrene i og lad farsen trække fem minutters tid.
Form farsen til frikadeller, der trykkes flade på en pande med en smule olie. Steg ved svag til jævn varme 3 minutter tid på hver side. 
Mos avocadoerne groft med en gaffel og rør med hvidløg, citronsaft og yoghurt. Samg til med salt og server med tundellerne og en frisk salat.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar