Cremet blomkålssuppe med butternut squash og karry (3-4 personer):
- 1 mellemstort blomkål (600 g, klargjort vægt)
- 400 g butternut squash (klargjort vægt)
- 1 liter vand
- 3 fed hvidløg, grofthakket
- 1 bouillonterning
- 4 spsk tomatpuré
- 1 spsk karry
- 1 spsk paprika
- 1 spsk spidskommen
- 1 dl fløde
- 1 spsk lime- eller citronsaft
- 1 tsk honning
- salt
Skræl butternutsquashen og skær den i store tern. Skær ligeledes blomkålen i grove stykker og kom begge dele i en gryde med vand, hvidløg og bouillon. Lad det koge ca. 15-20 minutter eller til grøntsagerne er helt møre. Tag gryden af blusset og purér med en stavblender til en glat mos. Rør fløde, tomatpuré, limesaft, honning og krydderier i og smag til med salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar