torsdag den 13. november 2014

Shepherd's pie med blomkålslåg (lowcarb)

Shepherd's pie er en rigtig vinterret og jeg har også lavet forskellige versioner af den her på bloggen tidligere. Her kommer en lowcarb version med blomkålslåg i stedet for kartoffelmos, som desuden lige har fået et lille twist med blue cheese. Velbekomme! :)




Shepherd's Pie med blomkålslåg:
  • 1 stort blomkål (ca. 1 kg, klargjort stand)
  • en humpel danablu (ca. 40 g) - kan udelades eller udskiftes med anden ost, fx cheddar
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g oksefars
  • 1 stor snackpeber
  • 4 medium gulerødder
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk estragon
  • 1 stor dåse tomatpuré
  • salt
Skær blomkålen i grove stykker og kog dem møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Purér med en stavblender og smag til med salt. Rør ægget i og vend smuldret blå ost i. 
Hak løget og svits det i olie. Tilsæt kødet og brun det. Skær snackpeber og gulerødder i små tern og svits dem med kødet og tilsæt estragon og fintrevet/hakket hvidløg. Vend tomatpuréen i og smag til med salt. Kom kødblandingen i bunden af et ildfast fad og fordel blomkålsmosen ovenpå.
Bag ca. 30 minutter ved 200 grader.

5 kommentarer:

  1. Det lyder for lækkert - Skal prøves i morgen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor mange personer er der ca. til?

      Slet
    2. Der er ca. til 3-4 personer afhængigt af hvad man serverer til :-)

      Slet
  2. Jeg lavede retten i går - Den var bare så god! Puttede ca. 50 g friskost i og mozzarella ovenpå - det var lækkert.
    Tak for en god opskrift, der klart skal laves igen

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at høre! Jeg skal helt sikkert også lave den igen. Måske i en anden version med vegetarisk linse-fyld eller indisk med kylling og karry? :-)

      Slet