Shepherd's Pie med blomkålslåg:
- 1 stort blomkål (ca. 1 kg, klargjort stand)
- en humpel danablu (ca. 40 g) - kan udelades eller udskiftes med anden ost, fx cheddar
- 1 æg
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 500 g oksefars
- 1 stor snackpeber
- 4 medium gulerødder
- 1 spsk paprika
- 1 tsk estragon
- 1 stor dåse tomatpuré
- salt
Skær blomkålen i grove stykker og kog dem møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Purér med en stavblender og smag til med salt. Rør ægget i og vend smuldret blå ost i.
Hak løget og svits det i olie. Tilsæt kødet og brun det. Skær snackpeber og gulerødder i små tern og svits dem med kødet og tilsæt estragon og fintrevet/hakket hvidløg. Vend tomatpuréen i og smag til med salt. Kom kødblandingen i bunden af et ildfast fad og fordel blomkålsmosen ovenpå.
Bag ca. 30 minutter ved 200 grader.
Det lyder for lækkert - Skal prøves i morgen :-)
SvarSletHvor mange personer er der ca. til?
SletDer er ca. til 3-4 personer afhængigt af hvad man serverer til :-)
SletJeg lavede retten i går - Den var bare så god! Puttede ca. 50 g friskost i og mozzarella ovenpå - det var lækkert.
SvarSletTak for en god opskrift, der klart skal laves igen
Dejligt at høre! Jeg skal helt sikkert også lave den igen. Måske i en anden version med vegetarisk linse-fyld eller indisk med kylling og karry? :-)
Slet