Mens vi lytter til dronningens nytårstale, får vi som regel en lille apéritif i form af fx lambrusco og lidt snacks. Et godt bud kunne være de nemme tortillachips, som kan krydres efter smag og temperament.
Derefter er det tid til en forret.
Det kunne være en suppe, fx denne mildt krydrede gulerodssuppe med torsk.
Eller hvad med en kold suppe som denne med agurk, yoghurt og dild - evt. toppet med lidt varmrøget laks?
Og så til hovedretten.
Det kunne være fisk, fx en stor og saftig bagt lakseside med cava og jordskokker, som vi fik sidste år.
Eller skal det være kød, kunne det være en appelsin- og hvidløgsmarineret mørbrad i flødesauce eller måske en smeltende mør stout-braiseret oksegrydesteg med rodfrugter?
Dertil skal der naturligvis en festlig salat. Jeg er selv helt solgt til denne smukke blomkålssalat med blåbær, citrus og karse.
Eller for et lidt anderledes tilbehør; gorgonzola-gratineret pære med tranebær og ristede pekannødder.
Og endelig: desserten.
Det er måske den sværeste beslutning. Desserten en nytårsaften må gerne være noget lidt særligt. Et år lavede jeg disse vidunderlige Sarah Bernard-kager med hvid chokolade og blåbærtrøffel:
Eller hvad med at imponere med et højt tårn af marengs i denne raspberry meringue pie med lakridsmarcipanbund?
Til kaffen...
Jaja, det bliver jo også den tid på aftenen, og så skal der måske lige en lille sød bid mere til. Kransekagen er selvfølgelig en selvsagt bud, men eller kunne det være et lille stykke konfekt som disse kugler af lakridsmarcipan med citron og hvid chokolade.Bon appetit og god aften til alle! :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar