tirsdag den 23. december 2014

Spiselige julegaver

Mangler du lige de sidste julegaver, er der nogle søde mennesker som fortjener lidt ekstra opmærksomhed, eller mangler du bare noget at fordrive tiden med på lillejuleaftensdag, så er disse nemme chokoladebrud en glimrende størrelse! De kan laves med alle typer chokolade i forskellige blandinger og toppes med nødder, kerner, tørrede frugter og bær, slik (fx knuste lakrids-, pebermynte- eller karamelbolcher) - kun din fantasi sætter grænserne!Fremgangsmåden er simpel: Du smelter den chokolade, du vil bruge, og tempererer den ved at røre lidt usmeltet chokolade i den smeltede. Hæld den derefter ud på et stykke bagepapir og bred den ud til en tynd plade (ca. 4 mm). Drys med ønskede toppings og lad chokoladen stivne, evt. på køl, hvis du er utålmodig. Skær i tilfældige stykker med en skarp kniv og pak dem pænt ind til den heldige modtager! :-)

Jeg lavede to slags:

Den der er på billedet ovenfor med en bund af mørk chokolade, som fik dryppet lidt smeltet lys chokolade over, som jeg kunne trække fine marmorerede mønstre i med en gaffel. Som topping havde jeg ristet nogle græskarkerner på panden i en smule olivenolie og salt, som blev tilsat honning for den salt-søde karamelliserede smag.

Den anden slags (på billedet herunder) var med lys chokoladebund med marmoreringer af mørk chokolade ovenpå. Det fik et godt drys rålakridspulver samt nogle grofthakkede mandler, der lige var blev tørristet på en varm pande.

Og hermed et glædelig jul til alle læsere! :-)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar