Ølbraiseret pulled chicken med æble-coleslaw (4 personer):
- 1 stort løg
- 800 g kyllingeinderfileter eller kyllingebryst
- ca. 1 spsk barbeque-rub-mix (et blandingskrydderi - jeg havde et færdigt brev fra Netto, men du kan sagtens blande din egen af fx (røget) paprika, hvidløg, spidskommen, koriander, salt evt. lidt chili eller cayennepeber)
- 33 cl øl (jeg brugte en billig pale ale fra Ølfabrikken)
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 spsk honning eller farin
- 0,5 spsk æblecidereddike
- evt. mere salt
Gnid kyllingen med rub-mixen. Skær løget i tynde både og svits dem i olie i en stor gryde. Tilsæt kyllingekødet og brun det hurtigt overfladisk på alle sider, inden du hælder øllet i. Bring det i kog og skru herefter helt ned for varmen og læg låg på. Lad det simre 1,5 times tid, idet du vender kyllingestykkerne halvvejs.
Efter den 1,5 times simretid er kødet så mørt, at det falder fra hinanden i strimler bare ved, at du lige støder lidt i det med grydesken. Tilsæt tomatpuré,, honning og eddike. Smag til med salt og evt. mere sødt eller syrligt efter din smag.
Æble-coleslaw:
- ca. 3/4 liter fintsnittet hvidkål
- 4 store gulerødder
- 2 æbler
- 1 dl kærnemælk eller yoghurt
- 1 spsk mayonnaise
- 2 tsk honning
- 1 tsk æblecidereddike
- salt og peber
Skræl gulerødder og æbler og riv dem groft. Vend sammen med hvidkålen. Rør kærnemælk, mayonnaise, honning og eddike sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten og server den sammen med den varme pulled chicken.
Du kan evt. også servere et stykke lækkert brød til at suge saucen ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar