tirsdag den 20. januar 2015

Farverig salat med rødkål og broccoli

Jeg skal være den første til at indrømme, at vi måske er ved at nå den tid på vinteren, hvor man er ved at være lidt træt af at spise kålsalater, men så må man jo prøve at forny dem lidt, mens vi venter på nye grøntsæsoner! Fx blander man ikke så ofte forskellige typer kål, men det har jeg altså gjort her med broccoli og rødkål, og resultatet er både flot at se på og friskt at spise med syrlighed fra æble og appelsin. Velbekomme! :)


Farverig salat med rødkål og broccoli:
  • ca. 200 g rødkål
  • 1 broccoli
  • 2 syrlige æbler
  • 1 stor appelsin
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1,5 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk honning
  • salt
  • en håndfuld solsikke- eller græskarkerner
Skær broccolien i mundrette stykker og kom dem i en skål med lidt salt og overhæld med kogende vand. Lad det stå et par minutter og hæld så vandet fra og lad broccolien køle helt af. Tørrist solsikkekernerne på en varm pande til de er gyldne og dufter. Lad dem køle af på en tallerken. Snit imens rødkål fint og skær æbler og appelsin i tern. Pisk olie, eddike, honning og sennep sammen til en dressing og smag til med salt. Vend den med broccoli, rødkål og frugt og top med solsikkekerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar