Hvid aspargessuppe med grønkål og røget mørbrad:
- 500 g hvide asparges
- 1 løg
- 8 dl vand
- 1,5 bouillonterning (grøntsagsbouillon)
- 1 dl piskefløde
- ca. 0,5 spsk riseddike eller anden madeddike - eller 0,5 dl hvidvin
- 100 g finthakket frisk grønkål
- 100 g røget mørbrad (alternativt kan serrano, skinke og bacon også bruges - eller kødet kan helt udelades for en vegetarisk version)i små tern
Hak løget fint og svits i olivenolie i en gryde. Bræk de træede ender af de hvide asparges og skær dem i ca. 3 cm lange stykker. Gem hovederne og kom resten i gryden sammen med vand og bouillon. Lad det simre et kvarters tid eller til aspargesene er møre og purér med en stavblender. Rør fløden i og smag til med eddike eller vin, evt. mere salt, men pas på ikke at oversalte - aspargessuppe er en sart størrelse! Kom de gemte aspargeshoveder i kog suppen et par minutter. Svits imens grønkål og mørbrad et 3-4 minutter i en smule olie på panden. Server den varme suppe med den svitsede grønkål og et stykke godt brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar