torsdag den 22. januar 2015

Landskinke med honning-sennepsreduktion og grønkålssalat

Den her ret lyder meget mere kompliceret, end den er. Sådan en landskinke er rimeligt 'fool proof' - den skal bare koges en times tid. Og en honning-sennepsreduktion, ja, det er bare kogevand kogt ind med honning og sennep. Voilá: imponerende middag med meget lille arbejdsindsats! ;-) Velbekomme.


Landskinke med honning-sennepsreduktion og grønkålssalat (ca. 4 personer):
  • 1 landskinke på ca. 1 kg
  • vand
  • 2 kanelstænger
  • 1 tsk hele nelliker
  • 6 laurbærblade
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk æblecidereddike
  • salt
  • 150 g grønkål, finthakket
  • 1 stort syrligt æble (fx cox orange)
  • 2 store gulerødder
  • 1,5 spsk olivenolie
  • saft af en halv citron
Kom landskinken i en stor gryde med vand, kanelstænger, nelliker og laurbærblade og lad den koge under låg i en times tid. Fisk så skinken op og lade den hvile (evt. tildækket) på køkkenbordet. Hæld en del af kogevandet fra så du har ca. en halv liter tilbage. Rør honning og sennep ud her i og lad det koge uden låg til du har lidt under halvdelen tilbage. Smag til med eddike og evt. lidt salt og hæld saucen i en skål. 
Skær æbler og gulerødder i små tern og vend sammen med grønkål og en dressing af olie, et drys salt og citronsaft.
Klip nettet af skinken og skær den skiver. Server med honning-sennepsreduktionen og grønkålssalaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar