Lowcarb bananmuffins med saltet dadelkaramel-frosting (6 stk.):
- 2,5 godt overmodne bananer (ca. 250 g)
- 1 spsk kanel
- 4 bægre (af de pasteuriserede) æggehvider (svarende til 5 æggehvider) - alternativt 3 hele medium æg
- 3 spsk husk
- 50 g kokosfibre
- 1/4 tsk salt
- evt. en anelse sødemiddel
Blend bananerne og rør dem sammen med kanel, salt, bagepulver og æggehvide. Rør herefter husk og kokosfibre i og fordel dejen i 6 store silikone-muffinforme. Bag dem ca. 20-25 minutter ved 200 grader og vend dem ud af formene og ud på en rist så de kan køle af.
Dadelkaramel:
- 10 friske dadler (dem i papæskerne)
- 3-4 spsk vand
- ca. 0,5 tsk salt
- evt. 1 tsk karamelessens (jeg har en fra Dr. Oetker, som jeg fandt billigt i Netto og har set i Kvickly, Føtex og Superbrugsen)
Jeg pillede skindet af mine dadler for at få den glatteste karamel uden små skindstykker. Jeg synes det var lettest, hvis man først skar dem i halve (og pillede stenen ud)og så trak skindet af. (Er du doven, kan dette trin evt. udelades). Blend nu de flåede dadler med vand i fx en minihakker til en glat creme. Reguler konsistensen efter hvor tyk/flydende du ønsker den. Smag til med salt og evt. karamelessens.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar