Bagt butternut squash med oliventapanade:
- 1 stor butternut squash
- olivenolie
- groft salt
- tørret rosmarin
- 10 små tsk oliventapanade (jeg snød og brugte en købt af mærket Tapaz)
Skær halsen af butternutsquashen og skræl den med en god kniv. Skær den i 10 lige tykke skiver. Skræl ligeledes den runde ende, skrab kerner og trevler ud og skær kødet i små tern. Læg skiver og tern i ét lag på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie. Drys med salt og rosmarin og bag 20-25 min. ved 200 grader. Lad det køle let af og anret en skive og lidt tern på hver tallerken med oliventapanaden.
Ølbraiseret svinemørbrad med blommechutney (denne portion giver lidt i overskud, men kødet holder sig fint flere dage):
- 2 svinemørbrader
- 1 potte persille
- 4 fed hvidløg
- 1 øl (jeg brugte en pale ale fra Ølfabrikken)
- ca. 5-7 spsk blommechutney (fx efter denne opskrift)
Brun kødet på alle sider i olie eller smør i en stor gryde og hæld derefter øllet ved og bring det i kog. Hak hvidløg og persille (gem lidt til pynt) groft om kom det i gryden. Læg låg over og lad det simre 1 times tid. Vend mørbraderne halvvejs. Lad dem ligge i gryden i kogevæsken, og opbevar på køl - gerne 3-4 timer - ind til servering. Skær kødet i tynde skiver og anret med blommechutney og lidt frisk persille.
Cremet rejesalat med æble, sennep og avocado:
- 400 g rejer (fx Launis i lage)
- 2 dl skyr
- 1 spsk dijonsennep
- 0,5 spsk honning
- 1 spsk mayonnaise
- 2 tsk tørret dild
- 1,5 spsk citronsaft + ekstra
- salt
- 3 syrligsøde, sprøde æbler
- 3-4 små forårsløg
- 3 mellemstore avocadoer, faste, men modne
Ingen kommentarer:
Send en kommentar