onsdag den 14. januar 2015

Nytårs-tapas til 10

Ja, noget forsinket kommer her forretten, som jeg stod for til sammenskudsgildet ved den nytårsfest, min kæreste og jeg var inviteret til. Der er tre små anretninger, eller tapas om man vil, bestående af hhv. bagt butternut squash med oliventapanade, ølbraiseret svinemørbrad med persille og blommechutney samt en cremet rejesalat med sennep og æble på en bund af avocado. Velbekomme! :-)


Bagt butternut squash med oliventapanade:

  • 1 stor butternut squash
  • olivenolie
  • groft salt
  • tørret rosmarin
  • 10 små tsk oliventapanade (jeg snød og brugte en købt af mærket Tapaz)
Skær halsen af butternutsquashen og skræl den med en god kniv. Skær den i 10 lige tykke skiver. Skræl ligeledes den runde ende, skrab kerner og trevler ud og skær kødet i små tern. Læg skiver og tern i ét lag på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie. Drys med salt og rosmarin og bag 20-25 min. ved 200 grader. Lad det køle let af og anret en skive og lidt tern på hver tallerken med oliventapanaden.


Ølbraiseret svinemørbrad med blommechutney (denne portion giver lidt i overskud, men kødet holder sig fint flere dage):
  • 2 svinemørbrader
  • 1 potte persille
  • 4 fed hvidløg
  • 1 øl (jeg brugte en pale ale fra Ølfabrikken)
  • ca. 5-7 spsk blommechutney (fx efter denne opskrift)
Brun kødet på alle sider i olie eller smør i en stor gryde og hæld derefter øllet ved og bring det i kog. Hak hvidløg og persille (gem lidt til pynt) groft om kom det i gryden. Læg låg over og lad det simre 1 times tid. Vend mørbraderne halvvejs. Lad dem ligge i gryden i kogevæsken, og opbevar på køl - gerne 3-4 timer - ind til servering. Skær kødet i tynde skiver og anret med blommechutney og lidt frisk persille.


Cremet rejesalat med æble, sennep og avocado:
  • 400 g rejer (fx Launis i lage)
  • 2 dl skyr
  • 1 spsk dijonsennep
  • 0,5 spsk honning
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 tsk tørret dild
  • 1,5 spsk citronsaft + ekstra
  • salt
  • 3 syrligsøde, sprøde æbler
  • 3-4 små forårsløg
  • 3 mellemstore avocadoer, faste, men modne
Rør skyr, sennep, honning, mayonnaise, citronsaft og dild sammen til en dressing og smag til med salt. Skræl 1 æble og skær det i små tern. Skær forårsløg i tynde skiver. Vend rejerne sammen med dressing, æbletern og halvdelen af forårsløgene. Skær de sidste æbler hele i tynde skiver på tværs af kernehuset (fjern evt. kerner) og avocadoerne i både. Dryp med citronsaft og anret avocadobåde og æbleskiver med rejesalaten. Pynt med forårsløg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar