fredag den 29. maj 2015

Blødende chokolade-kopkage med peanutbutter

Åh, jeg smeltede vist lidt inden i, da jeg spiste den første skefuld af denne kage en eftermiddag, hvor jeg virkelig trængte til lidt forkælelse! ;-) Den er fantastisk svampet og har en fyldig chokoladesmag, der lige får et ekstra gear op af den flydende midte tilsat peanutbutter. Og det bedste er, at den hverkende indeholder mel eller sukker, og er klar efter bare 1 minut i mikroovnen!
Den kan endda også nemt laves vegansk ved at bruge nødde/plantemælk, for der er ingen æg eller smør i - så hvad venter du på? ;-) Velbekomme!



Blødende chokolade-kopkage med peanutbutter (1 prs.):
  • 1,5 spsk kakao
  • 1,5 spsk kokosfibre
  • sødemiddel svarende til ca. 1-1,5 spsk sukker
  • 1/8 tsk vanillepulver
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 tsk valnøddeolie eller anden olie
  • 3,5 spsk mælk
  • 1 stykke mørk chokolade (jeg brugte 72 %), brækket i mindre stykker
  • 1 tsk kold peanutbutter
Bland kakao, kokosfibre, vanillepulver, bagepulver og salt i en kop. Rør sødemiddel, olie og mælk i til du har en jævn kagedej. Den bliver ret tyk i det pga. kokosfibrene. Skrab siderne ned så dejen ligger som en flad bold i  bunden af koppen. Læg peanutbutteren på midten og herpå chokoladestykkerne. Pres dem ned i dejen og skrab lidt af dejen op over, så det dækker tæt. Bag så 1 minut i mikroovnen på høj effekt. Lad kagen køle af et par minutter og spis straks!







Ingen kommentarer:

Send en kommentar