onsdag den 17. juni 2015

Fantastisk foccacia-brød med ost og rosmarin

Dette foccacia-brød er måske det bedste brød, jeg nogensinde har bagt! Det er sprødt udenpå, saftigt indeni og har en helt fantastisk smag (jeg nægter altså at være beskeden i denne sammenhæng! ;-) ).
Det bedste er næsten, at det er så nemt og relativt hurtigt at lave. Ingen æltning eller hævning og efterhævning i dagevis. Tænker at det vil egne sig perfekt til sommerens grillaftener, eller som nippemad til den kommende uges studentergilder ;-) Velbekomme!


Foccaciabrød med ost og rosmarin (1 bradepande):
  • 0,5 pakke gær
  • 1 spsk honning
  • 1 lille spsk salt
  • 7 dl vand
  • 150 g havregryn (jeg brugte finvalsede)
  • 100 g sigtet speltmel
  • 100 g revet ost
  • 400 g hvedemel
  • 1-2 spsk olivenolie
  • ca. 3 tsk groft salt (gerne af dens slags i flager)
  • ca. 3 tsk rosmarin
Rør gæren sammen med honning og salt og tilsæt herefter vandet. Rør havregryn, speltmel og ost i og til sidst hvedemelet, lidt ad gangen. Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 2 timer. Hæld det direkte ud på en bageplade beklædt med bagepapir - du skal endelig ikke begynde at røre i dejen - den skal bevare sine fine lufthuller. Dryp olivenolien ud over dejen og fordel den forsigtig lidt med e pensel. Drys rigeligt med rosmarin og salt over. Bag 35-40 minutter ved 200 grader og lad brødet køle let af på en rist. Det er allerbedst lunt og samme dag, som det er bagt.





 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar