torsdag den 18. juni 2015

Blomkålstærte med persillecreme og bagte radiser

Denne tærte ligner jo næsten en dessert, men bag det kønne ydre gemmer sig en lækker blomkålsbund toppet med en creme af græsk yoghurt, flødeost og persille samt nogle smukke bagte radiser. Det er en skøn måde at få radiser på, som tager den kradse smag og gør dem milde og saftige. Jeg tænker, at tærten ville se fantastisk ud på en sommerbuffet! ;-) Velbekomme.



Blomkålstærte med persillecreme og bagte radiser:
  • 550 g blomkål (ca. et halvt (meget) stort eller 1 lille)
  • 2 æg
  • 100 g ost
  • 1 spsk husk
  • 1 tsk salt
  • 1 bundt radiser
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 spsk olivenolie
  • et godt nip salt
  • 150 g græsk yoghurt (eller en tyktflydende skyr)
  • 100 g Philadelphia eller anden flødeost
  • en halv potte persille, hakket
  • 1-2 tsk citronsaft
Skær blomkålen i grove stykker og puls til risstruktur af et par omgange i en minihakker/blender. Rør sammen med æg, ost, 1 tsk salt og husk. Kom massen i en smurt eller foret springform og bag den ca. 35 minutter ved 200 grader. 
Fjern stilk og rod fra radiserne og skær dem i halve. Vend med olivenolie og 1 spsk citronsaft og drys med salt. Læg radiserne på et stykke bagepapir på den rist, hvor springformen også står i ovnen og bag dem med de sidste 20 minutter.
Rør imens græsk yoghurt med flødeost og det meste af persillen (gem lidt til pynt). Smag til med citronsaft og salt.
Lad den bagte blomkålsbund køle af ti minutters tid og spænd ringen af springformen. Smør bunden med persillecremen og læg de bagte radiser i et fint mønster ovenpå. Pynt med lidt persille og server med en en grøn salat og moden avocado.












Ingen kommentarer:

Send en kommentar