fredag den 26. juni 2015

Sommerlig salat med nektariner og mozzarella

Alle kender den klassiske caprese-salat med tomat, mozzarella og basilikum. Her kommer en skøn og frisk variant med nektariner (+ lidt ekstra grønt fyld) - for er der noget, der smager af sommer (ud over en solmoden tomat ;) ), så må det være nektariner og ferskener, som også sagtens kan bruge i stedet. Velbekomme! :-)



Sommerlig salat med nektarin og mozzarella (frokostret til 2, tilbehør til 4):
  • 400 g frosne grønne bønner
  • 4 små nektariner (eller ferskener)
  • en halv agurk
  • en kugle mozzarella (125 g)
  • 1 lille rødløg
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2,5 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • salt
  • lidt friske krydderurter, fx persille, basilikum eller mynte
Tø bønnerne, enten i mikroovn eller ved at overhælde dem med vand i en skål. Skær agurk og mozzarella i halve skiver og løget i tynde ringe. Fjern stenene fra nektarinerne. Det gøres, synes jeg, nemmeste ved at skære ind til stenen hele vejen rundt, ligesom når man flækker en avocado, og så forsigtigt vride de to halvdele fra hinanden og pirke stenen ud. Skær frugtkødet i tynde både og pisk en dressing sammen af olie, eddike, sennep og honning, som smages til med et nip salt. Anret de grønne bønner, agurk, nektarin, rødløg og mozzarella pænt på en tallerken og dryp dressingen over.






Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar