torsdag den 9. juli 2015

Bagt peberfrugt med mexi-fyld

Fyldte peberfrugter er tilsyneladende sådan en ting jeg genopdager ca. én gang om året. Da jeg søgte på bloggen her, kunne jeg nemlig se, at jeg lige præcis har postet en en opskrift hvert år. Tidligere versioner har dog været vegetariske, så denne er den første med kød. Den er dejlig krydret med et ordentligt skud krydderier og gør sig godt med en klat guacemole (men hvad gør egentlig ikke det?) Velbekomme! :-)




Bagt peberfrugt med mexifyld:
  • 2 store røde peberfrugter
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g hakket kylling (eller okse)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • 0,5 spsk stødt koriander
  • 1 tsk knust chili (tørret)
  • salt
  • 1 stor moden avocado
  • 1 spsk citronsaft
  • 1-2 spsk græsk yoghurt eller skyr
Skær peberfrugterne i halve og fjern stilke, kerner og evt. de hvide 'hinder' indeni. Læg dem med skæresiden op på en bageplade med bagepapir og drys let med salt. Forbag dem 25-30 minutter ved 200 grader. 
Forbered imens fyldet: Hak løget og svits det i olie i en gryde. Tilsæt kylling og finthakket hvidløg og brun kødet. Rør hakkede tomater og tomatpuré i sammen med paprika, spidskommen, koriander og chili og smag til med salt. Lad det simre 10 minutters tid og fyld det så i de halve peberfrugter. Bag yderligere 15 minutter og server med en grøn salat og guacamolen.
Lav guacamolen: Grav kødet ud af avocadoen og mos det groft med en gaffel. Rør citronsaft og yoghurt i, og smag til med salt. 

2 kommentarer:

  1. Fyldte peberfrugter er så lækkert! - det ser så godt ud.

    Skøn skøn blog du har, virkelig inspirerende. Følger nu med på bloglovin :)

    //www.neronoir.dk

    SvarSlet
  2. Fyldte peberfrugter er så lækkert! - det ser så godt ud.

    Skøn skøn blog du har, virkelig inspirerende. Følger nu med på bloglovin :)

    //www.neronoir.dk

    SvarSlet