fredag den 17. juli 2015

Choko-bananmüsli

Det er faktisk temmelig længe siden, jeg lavede denne sprøde, sunde choko-bananmüsli, så nu skulle det være! Den får sine knasende klumper af blendet banan, der både fungerer som 'klister' og som sødning. Spis som den er med mælk eller som topping på skyr eller koldskål. Velbekomme! :-)Choko-bananmüsli:
  • 2 mellem store overmodne bananer
  • 3 spsk kakao
  • 1 lille nip salt
  • lidt ekstra sødemiddel - jeg brugte ca. 1 spsk flydende Suvida 
  • 600 g müsli (jeg brugte en færdigblandet af mærket Belsø Deluxe, men du kan også bare blande grovvalsede havregryn (og andre gryn), nødder, kokosflager, frø/kerner og tørret frugt efter egen beholdning)
Blend bananerne til en helt glat puré med en stavblender. Rør sammen med kakao, salt og lidt ekstra sødemiddel i en stor bageskål. Vend puréen grundigt med müslien og kom den ud i en stor bradepande beklædt med bagepapir. Müslien ristes ca. 30 minutter ved 175 grader, og tages ud og vendes lidt rundt 2-3 gange i løbet af bagetiden. Du kan evt. lige lave en tester og se om en skefuld müsli bliver sprød, hvis du lader den køle af, inden du tager det hele ud af ovnen. Løft bagepapiret med dne færdige müsli ud af bradepanden og lad den køle helt af på køkkenbordet, inden den hældes på glas til opbevaring. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar