onsdag den 1. juli 2015

Protein-mayonnaise med chili og hvidløg

Sommerens grillmad kalder på en lækker mayo, og hvorfor ikke prøve med en lidt ernæringsforbedret version, når man nu er ved det? :-) 
Jeg faldt over denne proteinfyldte af slagsen på karo_borg's Instagram. Den er grundlæggende lavet på kogte æggehvider og hytteost, men jeg valgte så at tilsætte et modspil af paprika og hvidløg med et lille spicy kick af chili, da jeg syntes æggesmagen blev for dominerende i den rene version. Jeg tænker desuden, at en ren hvidløgsmayo/aioli også ville  gøre sig glimrende! :-) Velbekomme.



Proteinmayonnaise med chili og hvidløg (knap 2 dl):
  • hviderne af tre små kogte æg
  • 5 spsk hytteost
  • 1 spsk avocadoolie (eller olivenolie)
  • 1 lille fed hvidløg
  • 0,5 tsk knust tørret chili
  • 2 spsk paprikastrimler fra glas (svarer nok til ca. en halv lille bagt rød peberfrugt)
  • citronsaft og salt efter smag
Grundopskrift: Kom æggehvider og hytteost i en minihakker sammen med olien og blend til en helt glat masse. Smag til med citronsaft og salt. 
Chili-version: Tilsæt paprikastrimlerm hvidløg og chili og blend igen grundigt. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar